Látogatóink száma

We have 1 guest online
There are no translations available.

1999. szeptemberében a  DÉMOSZTHENÉSZ Egyesület Székesfehérvári Régiója (Vezetője: Gárdonyiné Kocsi Ilona régióvezető-logopédus) a Soros Alapítvány pályázatán egy féléves programra támogatást nyert. Ezzel a pályázattal valóra válhatott az AFÁZIA-Klub megszervezése, ahol az afáziás betegek rendszeres mozgás, illetve logopédiai rehabilitációban részesülhettek...

Kezdet:
1999. szeptemberében a  DÉMOSZTHENÉSZ Egyesület Székesfehérvári Régiója (Vezetője: Gárdonyiné Kocsi Ilona régióvezető-logopédus) a Soros Alapítvány pályázatán egy féléves programra támogatást nyert. Ezzel a pályázattal valóra válhatott az AFÁZIA-Klub megszervezése, ahol az afáziás betegek rendszeres mozgás, illetve logopédiai rehabilitációban részesülhettek, illetve hozzátartozóikat tanácsokkal láthatták el a szakemberek. 1998-tól kisebb megszakításokkal a Soros Alapítvány támogatta az afáziás betegek önsegítő csoportjának klubfoglalkozásait szakemberek közreműködésével.

Folytatás:
2002-ben alapítványunk kuratóriuma úgy döntött, hogy e helyi társadalmi igényt megpróbálja kielégíteni folyamatos jelleggel. Havi egy alkalommal (2-3 órás) tartjuk a klubfoglalkozásokat.  A foglalkozások keretében „forgószínpad-szerűen” logopédiai foglalkozásokat,gyógytornát és tanácsadást biztosítunk a betegek és családtagjaik számára. A foglalkozásokon a hozzátartozók is jelen vannak, aktívan bekapcsolódhatnak a beteg terápiájába, s amennyiben igénylik, orvosi és pszichológiai tanácsadásban is részesülhetnek. A klub lehetőséget ad arra is, hogy a betegtársak, „sorstársak” és családtagok egymást segítő kapcsolatokat építhessenek ki.  A házigazda szerepét – mint gyógyult afáziás beteg – a kuratórium elnöke tölti be.

A foglalkozások helye:
   Beszédjavító Intézet
Székesfehérvár Árpád u. 3.

Afázia-klub szakmai vezetője:    Gárdonyiné Kocsi Ilona igazgató – logopédus

Team-tagjai:
Fülöp Erzsébet igazgatóhelyettes - logopédus
Dr. Csorbáné Szigetvári Melinda - logopédus
Nyilasi Mária gyógytornász

A klubfoglalkozások térítésmentesek!

A honlapon tájékozódhat a foglalkozások időpontjáról (Aktuális információk – Egyéb menüpont)

Tanácsadás, vizsgálat

Előzetes bejelentkezés alapján térítésmentes beszédvizsgálatokat és tanácsadást tartunk minden korosztály számára
Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben! Kattintson a Kapcsolat oldalunkra, kollégánk hamarosan válaszol. Köszönjük.